2014. szeptember 30., kedd

Almás-cukkinis pite

Juuuj, ez nagyon finom! Kicsit kezdek kizökkenni az ősemberségből, ugyanis Yetiné biztosan nem rendelkezett kerámiasütővel, reszelővel, habverővel, szerintem azt sem tudta, mi az a cukkini. De hát ugye azt már tudjuk, hogy a paleo nem is Yetinéről szól, hanem az ártalmatlan és tápláló ételekről. Hasznos törekvés, ha igyekszünk a lehető legegyszerűbben és legrövidebb főzéssel létrehozni a vacsoránkat. Vagy ebédünket. De hát gyengék vagyunk és állandóan remekelni akarunk, étkezéseink az élvezetet szolgálják. Hát olyan kevés öröm van az életben, leszámítva a pillangót, a napocskát, a madárcsicsergést, a hűsítő záport, gyermeked mosolyát és nyakad köré kulcsolt karjait, és még sorolhatnám.... végülis nem is olyan kevés. Hadd sorakoztassam mellé az étkezést is. Okozzon örömet. Mint ez a pite.


Hozzávalók:
Tésztához:
4 ek kókuszliszt
2 ek gesztenyeliszt
2 tojás
2 tojás sárgája
4 ek kókuszzsír
4 ek eritrit
1 ek utifűmaghéj

Töltelék:
1 átlagos cukkini
4 alma
4 ek eritrit
1 kk fahéj
5 dkg darált mogyoró vagy mandula vagy dió

Tetejére:
2 tojás fehérje
2 ek eritrit
1 citrom leve

A tészta hozzávalóit összekeverjük. A cukkinit és az almát lereszeljük, összekeverjük az eritrittel és fahéjjal. Ha levet enged, kinyomkodjuk. A léből annyit, hogy kb. bejglitöltelék sűrűséget kapjunk, hozzákeverünk a tésztához. Egy kerámiatepsit kikenünk kókuszzsírral, megszórjuk kókuszreszelékkel. Rányomkodjuk a tésztát, ráterítjük a mogyoróval elkevert tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a széle megpirosodik. Közben a tojások fehérjét az eritrittel és a citromlével kemény habbá verjük, ráterítjük a sütire és visszatesszük a sütőbe, míg szép pirosra sül. Tetejére is szórhatunk durvára vágott diót, mogyorót stb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése