2014. december 29., hétfő

Mirindás vagy Fanta szelet Mirinda és Fanta nélkül, paleosan

Csuda egy találmány ez a totu! Mivel a kávémat tojástejjel iszom, heti 2-3 tojásfehérje mindig összegyűlik, a fagyasztóban várja a sorsát. Akkor főzöm meg, mikor megtelik a 3 db két decis műanyagpohár. Nagyon egyszerű, egy nagy fazékban vizet forralok, öntök bele 0,5 dl 20%-os ecetet, majd a fehéredésig vert tojásfehérjét. Ezt nem szabad kemény habbá verni, akkor nem lesz lágy, túrószerű. Fakanállal kevergetem, vigyázni kell, ne fusson ki, majd, mikor a megfelelő állagot eléri (tényleg olyan lesz, mint a túró), leszűröm. 6 dl tojásfehérjéből 30 dkg totu lesz.
És ilyeneket lehet belőle például varázsolni:

Hozzávalók:

Tészta
5 tojás
5 ek eritrit
5 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna

Túrótöltelék:
30 dkg totu
1 citrom leve és héja
10 dkg eritrit
mazsola
200 ml cocomas habbá verve
0,5 dl víz
1 ek zselatin

Gyümölcszselé
Tetszőleges gyümölcsből fél liter turmix (ez sárgabarack)
1 ek zselatin
2 ek eritrit

A piskótát a szokásos módon megsütjük egy nagyobb tortaformában, előmelegített sütőben. (sárgáját eritrittel, kakaóval, szódabikarbónával kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét)
A totut kikeverem a citromlével, eritrittel, belekeverem a habbá vert cocomast, majd a vízben feloldott zselatint, reszelt citromhéjat és a mazsolát. Ráöntöm a kihűlt tésztára, irány a hűtő. 
A gyümölcsturmix egy kis mennyiségében feloldom a zselatint, főzöm kicsit, majd hozzákeverem a többi turmixhoz az eritrittel együtt. Ráöntöm a megderment túrókrémre, visszatolom a hűtőbe. Nagyszerűen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése