Az előző bejegyzésemben levő fejtegetéseim közben teljesen kiment a fejemből a nyilvánvaló tény, amire végülis ki akartam lukadni. Ha megnézed a koleszterinszintemet, és a bilirubint, elég nagy csökkenést látsz. A bilirubin a máj működésének az egyik jelzője. Ennek a neten kerestem utána. Én sem tudtam. Szóval. A mérgek elhagyásával meglehetősen nagy mértékben tehermentesítettem a májamat. Meg gondolom a hasnyálmirigyemet. Az egészségügyesek nézzék el nekem, ha rosszul kombinálok, de a tény az tény. Tehermentesítettem. És én mindig azt hittem, hogy egészségesen táplálkozom!!! A teljes kiőrlésű magamsütötte ízletes-ropogós-illatos kenyerek, párolt zöldségek, persze javarészt hüvelyesek, a tejfölös túró, a joghurt, és a többi ehhez hasonlatos egészségesnek kikiáltott ínycsiklandó étek fantasztikus egészséget feltételezett. Naja, akkor miért voltam állandóan álmos? Amint ezeket elhagytam, meg a cukrot, gabonát, mindjárt fellélegzett az összes méregmentesítő szervem. És ami a számomra leginkább bizonyította Szendi Gábor szavahihetőségét, az az volt, hogy ugye szót fogadván neki, a növényi olajok és margarinok száműzésével áttértem az állati zsírokra. Szinte naponta ettem szalonnát, el is fogyott egy táblával a két hónap alatt. Azonkívül a tojás napi táplálékká vált, a hús is, na nem kilószámra, olyan 10 dekányi mennyiség soksok zöldséggel, salátával. És így, az állati zsiradék emelésével elértem, hogy a koleszterinszintem elég rendesen visszahökkent. Na? Hát megvan az összefüggés!!! Márpedig, hogy nincsen összefügés! A zsírnak a koleszterinhez az égegyadta világon semmi köze nincsen. Lehet azt gondolni, hogy ez most nem a megfelelő vizsgálati összehasonlítás, lehet, hogy valami más eleme a táplálkozásomnak változott oly mértékben, hogy befolyásolta a koleszterint. Naja, én arra tippelek, hogy a transzzsír meg omega6 teljes mértékű kiiktatásával is hozzájárulhattam. Valahogy igen, ezt biztosnak érzem. Szóval.. igen, cáfolom a növényi eredetű olajok (kivéve a hidegen sajtolt extraszűz olivaolaj illetve kókuszolaj és társai) egészségbarát voltát, és cáfolom, hogy az állati zsírok hozzájárulnak a magas koleszterinszint alakuásához. Azt már most nem akarom bizonyítani saját tapasztalatból, hogy a koleszterinnek a hirtelen szívhalálhoz van-e köze, vagy sem. Az már tényleg nem az én dolgom, ennyi bizonyosság nekem elég ahhoz, hogy folytassam, amit elkezdtem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése