2014. szeptember 21., vasárnap

Csibeaprólékleves májgaluskával

Megint volt a boltunkban kacsamáj. Ez egy kis falusi bolt, nem úgy van az, hogy csak átlépek valamiért és az tuti van. Újabban péntekenként hozatnak kacsamájat is. Úgy látszik, van rá kereslet. Vettem gyorsan fél kilót, amint belehasított az agyamba, hogy májgaluskalevest akarok enni de izibe! Azért kellett rá várnom egy napot. Összeszedtem pár levesnek való zöldséget a kertben, meg eszembe jutott, hogy a combról levágott farrészeket is lefagyasztottam múltkor. Akkor csapjunk a lovak közé. Ilyen lett: 


Két tányérral simán bekanalaztam belőle.

Hozzávalók:
sárgarépa
paszternák
karalábé
vöröshagyma
cukkini
brokkoli
zellerlevél
csibeaprólék

Galuskához:
kb 20 dkg máj
1 tojás
só, majoranna
2 ek tápiókakeményítő

Az apróra vágott hagymát kacsazsíron megdinszteltem, majd rátettem a szintén nagyon apróra vágott zöldségeket. (azért nem írtam mennyiséget, mert nem mértem, annyit tegyél bele amennyit szeretsz, amennyid van, ízlés szerinti) Megsóztam, lefedve pároltam. később hozzáadtam az aprólékot, felöntöttem vízzel és főztem tovább. Közben a májat elkapartam, összekevertem a galusga hozzávalóival, és mikor a zöldségek és az aprólék is megfőtt, kiskanállal beleszaggattam a levesbe. Beleszórtam a felaprított zellerlevelet és kész.
Mivel lótásfutás volt, nem nagyon foglalkoztam a fűszerezéssel, de ilyen egyszerű kivitelben is roppant ízletes lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése