2014. szeptember 20., szombat

Guacamole

Megint akciós volt az avocado. Ilyenkor keményet veszek, aztán majd megérik. Mert ugye nem 1-2 db-ot teszek a kosárba hanem legalább hatot. Úgy hozta a sors, hogy nem én vásároltam, lényeg, hogy 11 db gyönyörű avocado figyelt rám a tálban. Még kemények voltak, én kis naiv arra számítottam, hogy majd egymás után érnek, olyan tempóban, ahogy én fogyasztom. Haha. Két nap alatt puha lett mind. Meg is ijedtem, hogy bár tényleg nagyon szeretem, a sors most komolyan vette, hogy szinte bele tudnék fulladni az avocadoba. A csokikrém az egyértelmű, hogy készül belőle. Azon kívül fokhagymával, borssal, sóval kikeverve lenmagropogóssal, az is evidens. De ha már ilyen sok van, legyen már valami más is. Jött a tipp: csinálj guacamolet. Jó, de mi a szösz az???? Gugli a barátod. Valóban. A recept egyszerűnek látszott, hát összedobtam. Vacsorára lenmagropogóssal ettem, ebédre hússal, cukkini-céklaspagettivel.

Hozzávalók:
2 avocado
1 kis fej hagyma
1-2 chili
1 paradicsom
só, bors
1 citrom leve
korianderlevél

Az avocadot villával szétnyomkodtam, majd krémesre kevertem a sóval, borssal. A hagymát és a chilit aprítóval (külön-külön) felaprítottam és belekevertem a krémbe. Citrom nem volt itthon, így almaecetet löttyintettem bele, bevált ez is, jó lett. Paradicsom sem volt épp friss, egyébként azt is apróra kell vágni, mint a bruschettába, olivaolajban áztatott aszalt paradicsomot aprítottam bele. Majd belekevertem a felaprított korianderlevelet és a hűtőben pihentettem egy fél órát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése