Na jó, nem egészen spagetti, mert nem spagetti formájú tésztát készítettem. De vághattam volna olyanra is, és én végülis spagettinek ettem. Az eredeti recept mandulalisztet ír, nekem az nem volt itthon, gesztenyelisztet használtam helyette. ebből a mennyiségből eddig ettem mákos tésztát, túrós tésztát, spagettit, és még van egy jó adagra való.
Hozzávalók: 10 dkg amarántliszt, 15 dkg tápiókakeményítő, 15 dkg gesztenyeliszt, 2 kk só, 2 tojás, 4 tojás sárgája.
az egészet jól összedolgozom, nagyon vékonyra kinyújtom, derelyevágóval (lehet éles késsel is) tetszőleges méretűre vágom, majd tálcán hagyon száradni.
A szósz: Ez báránylapockából készült, hagymán megpároltam, fűszereztem sóval, borssal, fahéjjal (arab módra) fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, oreganoval. Tettem hozzá házi sűrített paradicsomot, majd készrefőztem. Teterére sajtot reszeltem.
elnézést ha nagyon bugyuta a kérdés, de száradás után ugye kifőzöd a tésztát?
VálaszTörlésPersze, természetesen, hiszen ugyanolyan kemény, mint általában a szárított tészták. Meg ugye nyers is. Meg kell főzni.
VálaszTörlés