Érik a paprika rekeszszámra. Ilyenkor gyakran készül ételek mellé vagy salátába grillezett paprika, nagyon kellemes ízt ad bárminek. Persze, aki szereti. Én jó erős paprikát is ültettem, direkt erre a célra. Savanyúságon is törtem a fejemet, de aztán nem volt kedvem azzal vacakolni, az idén az piszkálta az agyamat, hogy hogyan őrizzem meg élre ezt az ízt. Eszembe jutott a natúrcseresznye eltevési eljárása, emi roppant egyszerű, üvegekbe téve minden nélkül, lezárva kuktában dunsztolni. A cseresznyénél bevált, hát miért ne válna be a paprikánál is? Vaslapon megsütöttem minden oldalát, egy tálba dobáltam, amikor kihűlt, lehúztam a héját, csumáját kidobtam, a húsát pedig üvegekbe tettem és kidunsztoltam. Hurrá. Lesz paprikám télen is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése